Jouset

bows

Jousi -arvokas, yksilöllinen, käsityönä valmistettu käyttöesine

Olen valmistanut eri tyyppisiä jousia harrastuksenani noin 10 vuotta. Samalla olen kehittänyt jousteni ampumaominaisuuksia ja myös estetiikkaa. Jouset syntyvät käsityönä pajassani yksilöllisesti – kahta samanlaista ei ole.  Jousiin on saatavissa toiveidesi mukaisia lisäominaisuuksia tai viimeistelyjä.

Jousen arvioinnissa korostuvat erityisesti ampumaominaisuudet, nuolen heittonopeus ja estetiikka – yleensä tässä järjestyksessä. Mainitut ominaisuudet ovat minulle jokaista jousta valmistaessani työni keskeiset lähtökohdat.

  • Ampumaominaisuuksiin kuuluvat värähtelemättömyys (minimoitu hand shock/rekyyli), äänettömyys ja ”huomaamaton ammuttavuus”, jotta voit keskittyä täysipainoisesti ampumatilanteeseen.
  • Heittonopeus on tärkeä ominaisuus suoran lentoradan ja riittävän läpäisyn saavuttamisessa. Merkittävää on juuri käytännön heittonopeus – ei testinopeus. Ilmoitan aina jousteni heittonopeudet metsästysvalmiille jouselle ja nuolelle: ilmoittamani lähtönopeudet on saavutettu sormilaukaisulla, nokinpaikalla varustetulla jousen omalla dacronjänteellä sekä puunuolella (ellei erikseen mainittu).
  • Jouseni estetiikan pyrin pitämään pohjoismaisen selkeänä ja suoralinjaisena – toki lopputulokseen voit vaikuttaa valinnoillasi myös itse.

Ajatus toiminnan kaupallistamisesta syntyi saamani palautteen perusteella. Haluan tuoda suomalaisille metsästäjille ja ampujille ulkomaisten tehdasjousten rinnalle myös yksilöllisiä huippuluokan kotimaisia vaihtoehtoja. Lupaan sinulle  jousesi osalta 100 % tyytyväisyystakuun. Ja kun hankit jousesi valmiina settinä, voit olla varma etä jousi tarvikkeineen toimii varmasti yhteen vaatimuksiesi mukaisesti.

25

Kaikki lähtee sinusta ja toiveistasi – tyytyväinen ampuja on minulle kunnia-asia ja paras palaute minulle on tyytyväinen ilmeesi ammuttuasi uudella jousellasi luovutuksen yhteydessä. Lähtökohta on, että saat viimeistä piirtoa myöten tarpeidesi ja toiveidesi mukaisen jousen varusteineen. Tarvittaessa rakennan täysin yksilöllisen jousimallin tarpeidesi ja toiveidesi pohjalta. Samalla autat osaltasi minua kehittämään edelleen jousiani.

Jousi nuolineen on kaunis käsityönä tehty esine. Oikein käsiteltynä ja huollettuna jousesta on sinulle iloa vuosikymmenien ajan. Uskon tekemiseeni ja suomalaisen työn laatuun: Oikein käytettynä jokaisella valmistamallani jousella on ostajalleen kolmen vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheiden varalta.

Vastaa